Φεβρουαρίου 19, 2019

Ενημέρωση




Διανύσαμε την περασμένη εβδομάδα  ένα χρονικό διάστημα με αρκετά γεγονότα στη σχολική κοινότητα του Λυκείου Καρέα. Ας τα δούμε περιληπτικά κατά χρονική σειρά:

Μετά την  παράσταση - παρέμβαση των Μαθητών, παρουσία και της Ένωσης Γονέων Βύρωνα,  στο Δημοτικό Συμβούλιο της  6ης Φεβρουαρίου,   με αφορμή ερώτημα Δημοτικής Παράταξης  για τα προβλήματα  του Λυκείου Καρέα και έπειτα από πολλές διαφωνίες και τοποθετήσεις, τον λόγο πήραν οι Μαθητές, οι οποίοι ζητούν λύση στα αντικειμενικά χρόνια και σοβαρά κτιριακά λειτουργικά προβλήματα  που  βιώνουν  οι ίδιοι και οι Καθηγητές τους.

Η Δημοτική Αρχή ενημέρωσε τους Μαθητές  ότι προχωράει  η μελέτη ώστε να κατατεθεί προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά χωρίς συγκεκριμένους χρόνους.  Οι Μαθητές δεν πείστηκαν γιατί όπως δήλωσαν έχουν χορτάσει από υποσχέσεις, θυμίζοντας τις δεσμεύσεις που είχαν πάρει οι αρμόδιοι και ο Δήμαρχος μετά τις περσινές κινητοποιήσεις, ότι τα προβλήματα  του Λυκείου μας θα είχαν αποκατασταθεί το καλοκαίρι που μας πέρασε. Δυστυχώς -πέρα από την πλήρη ανακατασκευή των αθλίων τουαλετών, για τις οποίες έγιναν πολλές κινητοποιήσεις  από Μαθητές, Γονείς, Καθηγητές  και Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης,  αλλά  επιτέλους έγιναν- δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα σε σχέση με την ολική αποκατάσταση της μόνωσης της ταράτσας, την αντικατάσταση των κουφωμάτων του κτιρίου καθώς και τη διαμόρφωση του αύλειου χώρου.

Οι Μαθητές ανακοίνωσαν ότι δεν πείθονται και ότι από την επόμενη ημέρα θα ξεκινούσαν κινητοποιήσεις.

Μετά τη συνέλευση των Μαθητών  την επόμενη μέρα  και τις συναντήσεις όλων των εμπλεκόμενων στη σχολική κοινότητα,  πραγματοποιήθηκε σχολικό συμβούλιο στο όποιο  συμφωνήσαμε ότι όλοι μαζί απαιτούμε την  αποκατάσταση των  ιδιαίτερα σοβαρών προβλημάτων  της θέρμανσης και της μόνωσης του κτιρίου, τα οποία κάνουν  δύσκολη τη διαμονή των Μαθητών και Καθηγητών μέσα στο σχολείο.
 
Οι διαβεβαιώσεις από τον Δήμο προς το Σύλλογο Γονέων ήταν ότι όσο το δυνατόν γρηγορότερα θα προχωρήσουν τα γραφειοκρατικά ώστε να μπορούν να ξεκινήσουν οι εργασίες. Οι μαθητές αποφάσισαν μετά από ψηφοφορία  ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους για ένα σχολείο με αξιοπρέπεια   αλλά  και αναστολή  των δράσεων  για Δευτέρα και Τρίτη μιας και την Τρίτη είχαμε παράδοση ελέγχων  και εκλογές του Συλλόγου Γονέων του Λυκείου μας, ώστε να κάνουμε και μια ενημέρωση στους γονείς που θα προσέρχονταν.

Την επόμενη μέρα  ο Δήμαρχος,  μας κάλεσε σε  σχολικό συμβούλιο για την επόμενη μέρα στο οποίο συμμετείχαν ο Σύλλογος Διδασκόντων,  όλοι οι Μαθητές,  εκπρόσωποι από το Σύλλογο Γονέων και από πλευράς  Δήμου  ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης,  η Αντιδήμαρχος Παιδείας Λεμονιά Κλωνάρη  και ο Διευθυντής  των Τεχνικών Υπηρεσιών Τάσος Βαλλιανάτος. 

Πέμπτη πρωί ξεκίνησε το σχολικό συμβούλιο στο όποιο ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι το θέμα φτάνει στο τέλος, αποδέχτηκε την ευθύνη που του αναλογεί  για  τη μη τήρηση της υπόσχεσής του για την αποκατάσταση όλων των προβλημάτων το καλοκαίρι που μας πέρασε  αλλά αναφέρθηκε και στο έργο που έγινε για την ολοκληρωτική ανακατασκευή  των τουαλετών την προηγούμενη χρονιά. Όσο για το θέμα της θέρμανσης είπε ότι θα πρέπει να  αυξηθεί ο χρόνος λειτουργίας της θέρμανσης ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα μιας και  ο καιρός δεν επιτρέπει την άμεση εκκίνηση των εργασιών.  Μετά από τοποθετήσεις των περισσότερων παρόντων με αντιπαραθέσεις, όλοι  συμφωνήσαμε ότι τα αίτια της άθλιας  κατάστασης βαραίνει και τις παρελθούσες δημοτικές αρχές όπως  και τους  διευθυντές αφού τουλάχιστον  για 10 -12 χρόνια  δεν υπήρχε  καμία  συντήρηση.

Όλοι ζητήσαμε  την ουσιαστική δέσμευση  ότι επιτέλους  θα ξεκινήσουν οι εργασίες και μας διαβεβαίωσε ότι η απόφαση Δημοτικού Συμβούλιου είναι η πιο δεσμευτική πράξη για όλους.

Οι Μαθητές δεν πείστηκαν  και  σε απόφαση της γενικής τους συνέλευσης ανακοίνωσαν ότι την Παρασκευή δεν θα γίνει μάθημα  απαιτώντας λύση «εδώ και τώρα».

Σε τηλεφωνική συνομιλία  τόσο με τη Διευθύντρια του Λυκείου μας όσο και με τον Σύλλογο Γονέων  ο Δήμαρχος  μας ανακοίνωσε  ότι η έγκριση της μελέτης για τις εργασίες στο Λύκειο Καρέα θα είναι θέμα στην Ημερήσια Διάταξη  της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 25 Φεβρουαρίου. Οι Υπηρεσίες θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, μετά την ανακήρυξη του οριστικού αναδόχου, να τηρηθούν οι προβλεπόμενες ημερομηνίες και περατωθούν όλες οι εργασίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μιας και το σχολείο δεν είναι δυνατόν να σταματήσει τη λειτουργία του ούτε να γίνουν εργασίες κατά τη διάρκεια του χειμώνα λόγω των καιρικών συνθηκών.

Την Κυριακή έγινε συνάντηση του 15μελούς με το Σύλλογο Γονέων και αποφασίστηκε, εκτιμώντας τα καινούργια δεδομένα,  αναστολή των κινητοποιήσεων μέχρι τη ψήφιση  της μελέτης του έργου  από το Δημοτικό Συμβούλιο  και τη συνέχιση της πίεσης ώστε να προχωρήσουν  όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα διαδικαστικά  των  σοβαρότερων προβλημάτων,  σαν ένδειξη καλής θέλησης αλλά  πιστεύοντας ότι και ο Δήμος θα  είναι  αρωγός στη διευθέτηση και των δευτερευόντων προβλημάτων, τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν για την  όσο δυνατόν  δημιουργία ευνοϊκών προϋποθέσεων φοίτησης και εργασίας στο σχολείο.

Όλοι μαζί θα παρευρεθούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να δείξουμε ότι οι εποχές των υποσχέσεων τελείωσε  και  να απαιτήσουμε την πλήρη ενημέρωσή μας ως προς την πορεία  των ενεργειών μέχρι την πλήρη  αποκατάσταση  των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το σχολείο μας.

Καλή συνέχεια και παίρνοντας κουράγιο από τα παιδιά μας θα τα καταφέρουμε !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: